Zondag 29 mei 2011 ...... samen met Tibbe senior naar de FBK-Games in Hengelo. FBK Games 2011Daar zijn wij al diverse keren naar toe gegaan maar deze keer had ik 2 kaartjes gewonnen, zittribune Startzijde ... een prima plek.

De fietsen werden uit de garage gehaald, bandjes opgepompt, kussentjes mee en wat knabbels in de jaszak. Twintig minuutjes later zaten we gezellig samen op rij 5, plaats 7 en 8. Let the Games begin ........ goh, ik voel me ineens Jacques Rogge :-)))

Voorafgaand aan het internationale geweld werd er een Challenge gelopen door jong talent. Dat ging al superhard en het fanatisme spatte er af. Daarna een business run (foto's .... klik hier) van de Club van 83. Allemaal leuk en aardig natuurlijk maar daar kwamen we niet voor. Actie !!! En klokslag 5 over 4 - zou Herman Finkers zeggen - werd het evenement officieel geopend.

Snel nog even de instellingen van m'n camera gecontroleerd, de 300 F4 in de aanslag en Brammetje Som zou de eerste Nederlander worden op de baan. Hij werd uiteindelijk 9e, viel wat tegen natuurlijk maar goed, het seizoen is nog jong. Verder zat ik te wachten op Defar en zij won inderdaad de 5000 meter.

Op de 100 meter horden had ik m'n zinnen gezet op leuke Lolo .... alleen dan moest ik wel naar de hoofdtribune. Met m'n beste imitatie van een internationaal vermaard beroepsfotograaf, de grote toeter op m'n camera en een driftig pasje naar de finish, lukte het mij zonder probleem de tweekoppige Cerberus van de beveiliging te misleiden. Halverwege nam ik plaats .... Lolo in het vizier. Alleen Lolo deed het rustig aan, eindige als 5e geloof ik. Nou ja ... de foto is tenminste gelukt. Wat bleek, er was ook een fotowedstrijd en de foto van Lolo heb ik ingestuurd, ik erg blij en volgend jaar als VIP op de tribune .... zie hier

Yvonne Hak liep op de 800 meter in de schaduw van Jenny Meadows. Ik heb haar nog wel via facebook attent gemaakt op mijn foto's en ze vond ze erg mooi .... ze heeft er zelfs 5 op haar website gezet. Hierna kwamen dames op de baan uit de categorie "Leg Amputeés" .... een apart gezicht. Voorgaande jaren waren er vaak wheelers, dit jaar dus sportieve meiden met kunstbenen. Daarna kwamen de mannen met een "kunstarm" .... Tim Lobinger werd uiteindelijk winnaar en hij ging er eens even goed voor staan. Toen de 5000 meter mannen met Soi als winnaar en de 200 meter vrouwen ..... op volle snelheid lekker hangen in de bocht.

Voldaan gingen Zoetemelk en Hinault weer terug naar huis waar de hevig knorrende maag werd getrakteerd op een lekker groot bord macaroni. Het was weer een superdag, topatletiek gezien en leuke foto's gemaakt.

Meer foto's op facebook .... klik hier

 

Bram Son

Defar

Lolo Jones

Yvonne Hak

Tim Lobinger

soi

© 2019 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl