De Tour is alweer afgelopen maar heeft bij mij gezorgd voor enorme inspiratie om zelf maar weer eens wielrennen te fotograferen. En dan heb ik de mazzel dat er de afgelopen dagen hier in de buurt een paar criteriums werden gereden. Monster .... daar reden de dames en de kleintjes op hun dikke banden fiets. En in Poeldijk reden zondag de amateurs. Donderdag aanstaande is weer het criterium in Wateringen met de profs .... maar helaas, m'n pa wordt die dag 78 jaar en dat gaat voor natuurlijk.

Zelf zit ik ook regelmatig op de racefiets, rijd mijn kilometers veel in de duinen, vreselijk afzien en stoempen op de pedalen natuurlijk ... zalig. Ben al zielsblij als ik ff de 40 km p/u aantik en dat 200 meter volhoud ..... die profs in de Tour reden zaterdag meer dan 50 km gemiddeld ... slik .... en dat over een afstand van meer dan 50 km ... slik .....  Nou ja, zij maken niet zulke mooie foto's :-))

Zoals gezegd, op naar Monster. De dames. Een rondje om de kerk dus en ze komen dus vaak langs .... je krijgt ruim de gelegenheid om mooie plaatjes te schieten. Maar die meiden rijden hard hoor, vergis je niet. Net als bij de mannen gaat het er hard aan toe, smakken en duwen en soms gaat het ook fout.

Kijk maar naar onderstaande foto .... je ziet op het linkerbeen van de koploopster dat ze een keer flink onderuit is gegaan. Niet miepen, opstaan en verder koersen natuurlijk.

Deze rijdster miste de bocht, ze reed bijna de hekken in. De linkervoet had ze al uit de pedalen geklikt voor het geval dat ..... maar het ging net goed. Jammer want ik zat eerste rij. Dus weer flink aanzetten en proberen om weer in het peloton te geraken zoals de Vlamingen zeggen.

 

De latere winnares op de foto, Chantal Blaak .... in volle vaart in de bocht en toch oog voor de camera, klasse hoor.
Zij rijdt voor het team van Leontien van Moorsel .... Tinus voor intimi. En Tinus brengt ook weer wat vrouwelijkheid terug in het peloton.
Al haar meiden hebben de nagels gelakt, lipjes gestift en de haartjes netjes volgens de laatste mode. Het is allemaal tot in de puntjes verzorgd ....dat doet ze goed.


Marijn de Vries .... zij zat nog met Mart Smeets aan tafel tijdens de avondetappe in de Tour, als speciale gast. Onlangs pas begonnen met koersen en nu als 30 jarige rijdt ze er veel jongere meiden het snot voor ogen, leuk wielerjargon. Ook zij rijdt voor Tinus, dus alles perfect in orde .... nagels roze net als de banden ... oog voor detail hè ;-)


Maar na een uur koersen volgt automatisch de laatste ronde .... en de vrouw met de rapste benen wint uiteindelijk, Chantalleke dus.
Juichend komt ze over de streep, bij Tinus kan weer een flesje sjampie open worden getrokken. Je ziet nog dat een oud Nederlands Kampioen op de 3e plaats eindigt .... zij heeft het rood, wit, blauw op de mouw.


Maar ja, waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers. Deze coureur wilde liever niet op de foto .... ze kijkt niet echt vrolijk. Vandaag pap in de benen waarschijnlijk. Volgende race meer geluk meid.


Ondertussen bereiden de kleine mannen en vrouwen zich voor op hun race .... de RABO DBR ..... kenners weten dat het gaat om de Dikke Banden Race. Stoere jongens en meisjes, grote helm op en knallen maar.

Een paar rondjes voluit gaan, alles geven en dan heel misschien een mooie toekomst als prof ???? Goed je best doen, veel trainen maar niet uit de epo-pot snoepen of cera gebruiken. Gewoon lekker melk blijven drinken of een boterham met pindakaas eten als je de reclame mag geloven. Hoe dan ook, het leverde een paar fraaie plaatjes op.

Deze foto toont dus zo'n stoere vent, een tour-winnaar in spe ... ging ook superhard en lag na 1 rondje al mijlenver voor. En dat terwijl hij nauwelijks bij de trappers kan hahaha, kun je nagaan. Het rode nummer geeft de leeftijdsklasse aan ... je hebt ook nog blauw en groen.
En je snapt ook direct waarom een criterium een rondje om de kerk wordt genoemd.

 

 

De dame op onderstaande foto heeft zo'n blauw nummer, is dus jonger maar ook bloedje fanatiek natuurlijk alleen gaat ze wat minder hard.
Maar in haar klasse deed ze het lang niet slecht. De lange blonde manen wapperden in de wind terwijl ze voorbij zoefde. En dat alles natuurlijk onder luid applaus van pappa, mamma, opa en oma. Toch leuk zo'n dorp.

Dat niet iedereen het even serieus benadert blijkt wel uit de volgende opname .... wat een dotje hè hahahaha. Fietst voor haar plezier en dat is ook wel te zien. Wat een smile, net aan het wisselen ook. Het shirt wijd open, net als de profs in een bergetappe, grote bidon met ranja en trappen maar. Toen ik een stukje verder liep zag ik haar bij de kerk een stuk afsnijden hahaha, een dondersteen !!!

En toen alle kids gefinisht waren mochten de ronde-missen even een rondje rijden. De ohhhssss en ahhsss van mannelijk Westland hielden niet op, die meiden hadden de grootste lol. Ze mochten de mannen straks een zoen geven .... die amateurs zouden namelijk zo gaan koersen.

Dat gaat echt hard mensen .....  en zeker als je zo dicht op het parcours staat .... ze vliegen voorbij. En iedere keer weer aanzetten na de bocht, de inspanning staat op hun gezichten ... prachtig. De volgende foto is een renner van Westland Wil Vooruit .... en hij wilde zeker vooruit .... vol in de pedalen en gas. Je ziet dat hij hard gaat .... 40 km per uur ... met gemak. Maar de concurrentie zit ook niet stil.

De Nederlands Kampioen van 2010 ... natuurlijk met zijn rood wit blauwe trui aan, heeft de achtervolging ingezet. Op de foto kun je zien dat hij een best stel bovenbenen heeft .... logisch dat hij NK is. En zo ging het ronde na ronde .... ontsnapping na ontsnapping, razend spannend.

Uiteindelijk vormde zich een kopgroep van 7 man .... het grote peloton mocht sprinten voor plaats 8. Daarna stond ik bij de finish te wachten om de finale vast te leggen ... samen met 4 andere fotografen. Maar helaas .... de finishfoto is voorzien van een paar onscherpe hoofden van renners die net voorbij kwamen rechts van de weg, vlak voor onze klikkende camera's. Hevig gevloek en gescheld voor me ... ik was niet de enige dus hahahaha. Tsja ... je kan niet even vragen ... sprint nog ff opnieuw ... dus wie er gewonnen heeft ... geen idee :-))))

Maakt verder ook niet zo gek veel uit, ik heb weer een leuke dag achter de rug, veel actie gezien en plezier gehad. Wat wil je nog meer .... ja, een finishfoto hahahaha


Foto's Dikke Banden Race ---> KLIK HIER


Foto's Dames ----> KLIK HIER


Foto's Amateurs ---> KLIK HIER


 

© 2019 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl